Tydligen…

Skam suger, nästan alltid. Men det kan också klassas som ett tvåeggat svärd. Vi är såna pinsamma flockdjur, så gör någon något logiskt bra så följer andra, och givetvis tvärtom.
Här har vi en flock som har hamnat i ett mindre konstruktivt sällskap. Och även om du tycker de har rätt i sak, så måste du också se att det finns vissa kunskapsluckor, ta fotosyntesens förmåga till exempel: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/2Gj42v/protester-mot-bensinpriset-svenska-folket-vagar-antligen-protestera

Å så finns det de som anser att minskat flygande till förmån för exempelvis tåget som transport är ett sätt att markera mot något vi vet har typ… stor, eller kanske tom väldigt stor påverkan på klimathuseffekten.

Jag måste erkänna att det är mer spännande att se hur fler och fler företag anställer (betalar lön och arbetsgivaravgifter, sätter av pension osv) folk för att kommunicera miljöförbättrande, alternativt minskningar av miljöåverkan från allsköns varumärken. Lika intressant är det hur en del av dem använder sig av vår låga kunskap, men vilja att höra till gruppen för att också nå ut. Trots att vissa ansträngningar är tydligt omoraliska så är ändå den här gruppgrejen+kommunikation så otroligt intressant.

Para sen ihop den med vår lika inbyggda vilja (och behov) av att stå ut med oss själv och därför i många fall praktiskt använda vårt samvete. Det funkar inte alltid perfekt, men det funkar fin fint för jättemånga och regelbundet, eller tom ofta 🙂

Jag erkänner 🙂 , jag är en totalsucker för grupptryck om den går i linje med mina egna värderingar. De av mina värderingar jag är stolt över och gillar vill säga. För jag gillar inte alla mina värderingar, men de flesta.

Är inte helt enig att det måste vara lätt att göra rätt, men jag förstår poängen med det. Personligen så gillar jag regelbundna utmaningar i högre eller lägre dos, men vi är alla olika. Vill bara utveckla det lite… om det är lite svårare att göra, så blir iaf jag liiite stoltare då mission is accoplished. Och vid andra tillfällen så vill jag bara att det är lätt.

HELA, och då menar jag HELA poängen med den här bloggen är att den som läser, typ du <3 :), ska känna att du har alla möjligheter och har privilegiet att göra förbättringar i den takt du önskar. Alla människor i världen har inte det. Endel har inte rent vatten, andra har inte mat till sina barn, alla har inte fårr gå i skolan, alla har tro’t eller ej inte samma värde som människa på den plats de befinner sig. Men du och jag kan välja och vraka mellan små och stora eller varför inte mellanstora beteende- och tankeförändringar.

Mer spänst på linjen mellan hjärta och hjärna till oss alla 🙂