Ibland brukar jag fråga deltagarna i kurser ute på företagen varför de inte slår Barn & Hundar? Det är otroligt spännande att höra formuleringarna på varför inte, för svaren är ju tämligen givna.

Det finns färre eller fler (beroende på om man är ett glaset är halvfullt- eller en glaset är halvtomtmänniska) buggar i vårt system. En av dem är att att ban och hundar blir lojalare och lojalare av att bli illa behandlade. Ni förstår givetvis själva att ni inte ska prova, för inget får oss att få så ont i magen som att se strykrädda barn och hundar.

Hur är det med naturen då? Jag vet inte 100%. Men en sak är jag helt säker på, och det är att den ger och ger och ger oavsett hur vi behandlar den. Det har inte regnat en droppe i Vikingshill sen i Maj, och jag lämnade SundaHuset och dess sedumtak i början av Juli. När jag kom hem den 8:e september så hade det regnat en ittebitteskvätt två gånger.

Hur (2) är det då möjligt att “mitt” tak ser ut så här? Allvarligt, hur ÄR det möjligt? FYRA månader utan regn…

Gröna tak ger lokalt omhändertagande av överskottsflöden vid regn, det renar vattnet en aningens på vägen ner, det ger habitat och mat till insekter och andra mikroorganismer. Det ger skydd mot inkommande värme, och det dämpar buller genom att bryta upp ljudvågor med sin ojämna yta. Mer gröna tak till byggnaderna 🙂