28 år med Biltjuvskörkort… Nu är det dags för en Ecodrivinglektion med en av mina fd studerande, och Ecodrivingstävlingsförare Rim Dalali, på Pedalens Trafikskola i Södertälje. Lite mindre gasa -i botten- och lite mindre bromsa var det jag såg framför mig. Och är givetvis införstådd med att detta är helt i sin ordning. Mindre av mig på vägen hel enkelt. Och mindre koldioxid och annat slöseri. Jag var redo.

Men jag hade ingen aning om att det fanns så MYCKET mer att lära sig om Hållbarare bilkörning, eftersom jag nu faktiskt kör bil. Gas i däcken för att förlänga livet på däcken. Inta gasa då man startar upp och rullar iväg. Titta i speglarna (jo…. jag fattar att man ska titta i speglarna) för att glida in i trafiken istället för att gasa sig in i den. Just den där är ju som grekiska bak-och-fram för mig.

Rim ser ungefär tre gånger så långt som jag då hon kör, för vi turas om under lektionen. Kan man skylla på ålderssyn vid 47 år såldes? Nähä… personlighetstyp säger ni. Tur att jag är HELT övertygad om att gamla hundar kan läras saker och ting. Exempelvis Ecodriving.

Fel prioritering i sammanhanget, jag vet. Men det jag ser fram emot mest av allt är ändå att ägna mig helt och hållet åt bilkörning då jag kör bil. Här & Nu tror jag det heter. Hållbart det med!

Så nu är det avstånd till framförvarande så att jag kan planera höger fots aktivitet. Blicken på instrumenten, med avsikt att det ska stå “0” på förbrukningen så ofta det går, och inte över 1300 i varvtal. Ska bli kalaskul det här!!