Det händer att jag går och funderar på när vi ska vakna upp, och när jag skriver gemene man så menar jag en majoritet av oss, och inse att det här med Miljöhänsyn, eller jag kanske borde skriva Respekten för Miljön och oss Själva då vi faktiskt hör ihop, inte handlar om att avstå från saker och ting. Utan tvärtom TILLFÖRA 🙂

Ska inte jag få använda plastpåse? Jovisst. Ska inte jag få äta kött? Jovisst. Ska inte jag få steka ägg med svart plaststekspade? Jovisst. Ska inte jag få ha utomhuslampan tänd då jag sover? Jovisst. Ska inte jag få ha vattnet rinnande då jag borstar tänderna? Jovisst. Ska inte jag få slänga allt mitt avfall i samma påse? Jovisst. Ska inte jag få slänga snuset på marken? Nä, faktiskt inte, för är det något vi lärt oss i det här landet så är det att skräpa ner, det är det bara loosers som gör. Ska inte jag få köpa sockerärtor från Tanzania i januari? Jovisst. Ska inte jag få byta mobil varje år? Jovisst. Ska jag inte få köpa vatten på flaska? Jovisst. Ska inte jag få flyga till Italien på semester? Jovisst….

I januari i år så drabbades jag av flygskam för första gången. I praktiken så satt jag och sökte efter sol och värme långt hemifrån för min vila- och skrivaresa efter en krävande arbetsperiod. Å så avskyr jag svenskt väder i (nov och) mars, så varför inte då? Det var bara det att den här gången så låg jag lågt med att tala om ATT jag skulle ut och långflyga. Jag skämdes helt enkelt.

Så nu har jag börjat fylla min Travels-mapp på Pintrest med svenska vackra bilder på resmål här hemmavid. När jag tänker efter så har jag sen tretton års ålder inte rest särskilt mycket i Sverige. Och eftersom jag numer spenderar ett antal månader om året i södra Sverige så har jag insett att den delen är som att vara i ett annat land (jo, det gäller att mjukstarta avvänjningsprocesser), och i vissa delar av denna södra landsände så förstår jag heller inte vad de säger… bara en sån sak.

Upptäck Sverige, för här ÄR ju så vackert.