Det ni ser på bilden är:

1. oHållbart. Dvs folk som slänger sånt som inte ska slängas i toaletten, eftersom den inte är någon papperskorg. Allt annat än fekalier, urin, toalettpapper, blod och kräks skall slängas i papperskorgen, annars riskerar det att jamma ihop bland annat pumpar.

2. Hållbart. Kjell på Getteröns reningsverk (Vivab) har tagit emot mig och mina studerande under alla de åren jag utbildat blivande Byggingenjörer i Varberg. På bilden har han tom kommit in från semestern för att hjälpa oss att bli mer Hållbara. På bilden finns också ett potentiellt botemedel mot att använda toaletten som papperskorg. För hur ska man fatta att exempelvis hår… jammar igen en pump. Eller att andra saker som vi egentligen förstår sabbar systemet, men i stundens slänghetta glömmer att det faktiskt inte hör hemma i toaletten.

Det Hållbara blir i sammanhanget alltså Kjell är juste och tar emot oss för att det här med vad vi slänger i toaletterna är viktigt att ha koll på. Och att han dessutom gör det under sin semester, för SÅ viktigt är det faktiskt. Och att vi får se… hur det som försvann vid spolningen dyker upp igen, och på ett rätt omumsigt sätt.

Mer Hållbara avlopps/toalettvanor åt oss allihop.