Det är en hel massa förnumstigheter som kommer ur mig då jag håller kurser. Men en av sakerna som det tjatas på både från kurs till kurs och sen igenom heeeeela kursen är behovet av spänst i systemet/n. Jag är typ nöjd först när jag ställer frågan och de studerande bara svarar “spänst i systemet” innan jag inte ens färdigfrågat.

Så vad är det jag ska komma till då…?

Jag är ju en besserwisser, en snäll som kan ha fel, och nästan gillar att ha fel, för det betyder att då har jag fått lära mig rätt, eller mer så att jag kan fortsätta mitt besserwissrande i nästa forum. I praktiken så innebär det att jag också gillar anknytningsbar pedagogik.

Det är nu min fantastiske ex-man David skulle ha slängt in ett “press on…” och gjort cirkelrörelser med högerhanden för att förstärka sitt budskap.

Alla system behöver spänst. Ta exempelvis vårt eget. Vi behöver sova, äta någotsånär bra, röra lite på oss och allra helst regelbundet, tycka om lite/bli lite omtyckta, de brukar gå hand i hand de där två, men inte alltid…. Å så måste vi ju skratta.
Vad ger mer än att skratta? Säkert massor när jag tänker efter. Men det gör inte skrattandet mindre värdefullt för det.

Om du inte… skrattat på ett tag så rekommenderar jag Dips av det gifta paret Marie Agerman och Jesper Rönndahl. Sjuuuuukt kul!!

https://www.svtplay.se/video/20495012/dips/dips-svensk-kinesiskt-pang-pang?start=auto

Jag hoppas den (Dips) ligger tillgänglig till internet inte finns mera. Med andra ord… mera Dips, eller annat kul till ALLA 🙂 🙂 🙂