Det är svårt att vara så där helt glad når någon ,eller något annat lider och man verkligen FÖRSTÅR att det är så det ligger till.

Det jag tänker på är denna varma soliga sommar. För om det hade regnat varannan natt så hade jag kunnat vara lycklig helt i fred. Men… det har ju inte gjort det. Det regnar ju för f-n inget alls. Inga gröna gräsmattor, och grannar med kubikmeterstora vattentankar på släpvagnar… för så blir det när ekosystemet är i olag.

Brinner gör det också, en masse 🙁 och det är så sorgligt. Kor måste slaktas, dessutom med risk för att inte ens ätas upp, för att det inte kommer att finnas foder åt dem i vinter. Det är svårt att hylla solen och värmen då. Även om det är bland det bästa jag vet, solsken på sommaren.

Bilden är från Stenshuvuds nationalpark i Skåne, och visar på motståndskraften i grönskan då vegetationen är blandad. Biologisk mångfald som det så fint heter. Jag tror att sommaren satt behovet av den -biologisk mångfald- på kartan. Och jag ser sååååå mkt fram emot att möta mina första studerande för terminen nu i mitten av augusti, och få anknytning serverat på en silverbricka. Det ska bli så himla kul och spännande att prata ekosystemtjänster, vård av dem, och tacksamhet för dem efter den här sommaren, vars sol jag inte riktigt kunnat njuta av som jag brukar.