Eftersom jag inte har egna barn så ska ni som har få tips från andra sidan. Jag är typ… expert, eftersom jag har varit både barn, och haft ganska så engagerade (inte perfekta, och heller inte jag -som barn alltså-) föräldrar.

Det var inte bättre förr, åtminstone inte allt… men att se människor, inkl mina egna vänner… sitta med näsan ner i en liten skärm när de/vi umgås anser jag vara en degenerering. Och det är färre och färre barn som är med i idrottsföreningar, för att… ja, ni fattar.

Men det finns också vuxna som tycker så mycket om sina barn att de kan kompromissa -ni har helt rätt, jag hade ALDRIG kompromissat- med sin egen bekvämlighet- för att de förstår att avkomman kommer att få en välutvecklad (skärm)hjärna på bekostnad av sämre sömn, underutvecklad hjärtmuskel, och ökad risk för mental ohälsa (jo, man behöver faktiskt motionera/vara fysiskt aktiv med regelbundna mellanrum för att må psykiskt bra).

Googla fram Anders Hansens sommarprat från 2019 (för jag lyckas inte dela med mig av länken här, hur mkt jag än försöker….)

https://www.svtplay.se/din-hjarna

Det jag försöker få fram utan någon som helst smidighet är att se till att era barn OCKSÅ rör på sig, för det är otroligt Hållbart och förebyggande att röra på sig. Gärna utomhus i grönområde så man får miljöombyte, frisk luft, andra ljud, kanske lite olika nivåskillnader, naturliga intryck.

Några av mina senare klasser har dessutom fått Skogsbada med tillhörande rapportskrivning som en del av min kurs.  https://utemaningen.se/nyborjarens-guide-till-skogsbad/

Ut å rör på er för f-n <3