I generna eller socialt betingat…? Ja, var kommer “spara för att det kan vara bra att ha-beteende” från? Om du har det, var kommer ditt ifrån? Hur länge man man (jag…) skylla på min ÄLSKADE morfar som gick barfota till skolan, och via tjänst som springpojke på NK (och Josef Sachs omsorg om de anställda via exempelvis vidareutbildning <3) sedan gjorde en klassresa och blev ingenjör. Morfar sparade på grejer, och det var ordning i hans lådor. Jag älskade inte bara min morfar, utan hans rutiga (ingenjören…) block och pennor som han tog med hem från jobbet. Jag tror det var där min “ordning i lådorna fetisch” påbörjades. Och mitt samlande av pennor som jag fick av morfar.

Att det sedan spred ut sig till att spara på alltmöjligt annat skyller jag på mina föräldrar som enligt min pappa “inte trodde på leksaker, men i samma era också trodde att solen sken ur Mao’s arsle”. Den här leksaksmagra uppfostran är jag förvisso otrooooligt tacksam över, för jag blev ett kreativt barn, och det fanns grejer att pyssla med hemma <3.

Men… det fick också till konsekvens att jag började samla på allt och blev oerhört materialistisk. Inget gott som inte för ngt….

Jag har bestämt mig, jag ska bli vuxen 2.0, och rensa ut det jag inte behöver och använder alls, eller inte tillräckligt ofta. Hejdå tofflorna i storlek 37-44 från min fotostudio med svarta golv där kunderna tvingades ta av sig ytterskorna till förmån för toffla. Det blev nästan förälskelse på kuppen mellan mig och köparen av rätt många av tofflorna. En söt flirt iaf. Mer flirt till alla singlar <3

Hejdå takräcker till min förra bil… Jaha, har du också sånt som passar till något du inte lägre har kvar..? Jag visste det, att jag inte var ensam. Men tänk hur många vinnare man kan skapa i det här ledet 🙂 1. Ut ur mitt hus 2. Bort med dåligt samvete som tar energi 3. Till nytta för någon annan 4. Bra pris (lågt) gör att den som köper det anser sig ha gjort en bra affär 5. Gör dig/mig glad 6. Ett nytt behöver inte produceras (ingen miljöpåverkan -råvaruuttag/återvinningsenergi-transporter mellan råvara&fabrik-tillverkning&Co.trsansport mellan lager/grossist&butik).

Hejdå en älskad blocketinköpt jacka som jag tydligen bara älskade på galgen… ja, sånt har hänt även dig, eller hur..?
Hoppar över att stava ut vinstkedjan här, för ni har ju redan fattat.

Hejdå (nästan lika älskade som Morfar) resväskorna. Jag har använt den lilla en gång… och den stora alldeles för många gånger. Och eftersom jag med stor personlig vinst på enormt många plan slutat att ha shopping som eorts livsstil, så behöver jag inte längre denna expanderbara resväska. Vi har mycket negativ miljöpåverkan på vårt cv den här väskan och jag. Jag fick en känsla av att han som köpte den hade en ganska så stor familj, och jag hoppas att de helt enkelt inte har råd att göra shoppingresor (det är inte ofta jag hoppas att folk inte har råd, men… om de har det så har jag ju bara flyttat den negativa miljöpåverkan framåt, och då vinner ingen på den här affären).

Lägg sen till att jag snart har mitt första flygfria år avbockat från min know better -> do better-lista den 8:e april. Vi måste helt enkelt say our good byts väskorna och jag. Det var fint och väldigt miljöbelastande så länge det varade.

Årets julklapp 2018 🙂

http://www.hui.se/nyheter/arets-julklapp-2018

Mer begagnat, och mindre konsumtion (jag vet… det är lite motsägelsefullt med mindre konsumtion i det här inlägget. Men jag och Isabella Lövengrip är inte perfekta…) till alla och klotet <3