En endaste positiv sak med rökning?

Om det går att hitta juridiskt stöd för den thär med rökfria kontrakt eller inte spelar just nu ingen roll. Det viktigaste är att fastighetsbolag efter fastighetsbolag flyttar fram positionerna. Rökare är bland samhällets största crybabies med sina självpåtagna privilegier. Det är HELT ok och upp till var och en att röka, eller vilja röka. Men att utsätta andra för röken, och pipa som stuckna ballonger när de inte får utsätta andra, eller slänga sitt skräp på marken är för mig lika HELT obegripligt.

Att utsättas för pruttgaser ger inte cancer, inte heller minskar de våra kroppars syreupptagningsförmåga, eller förlamar våra flimmerhår så att vi lättare blir sjuka. Men ingenstans hör jag folk yla för att de får hålla sig tills de är i ett lite privatare utrymme. Jo, jag fattar att man inte kan jämföra de här gaserna… men ändå lite faktiskt.

Den som vill lägga ner energi att argumentera detta som en sakfråga, be my guest. Men att utsätta andra för något som är giftigt och luktar illa för att man själv gillar att vara stinky eller utsätta sig för fara…

Så det är med stor glädje jag också läst mig till att fler och fler yngre människor är för det här med rökfria hyreskontrakt, och rökfria brf’er. För unga människor är mer framtid än oss äldre och degenererade i rökfrågan. Jag tror faktiskt att jag skulle kunna skriva en novell om detta, och hur korkat det är att förbehålla sig rätten att utsätta andra för fara, bara för att man inte tycker att man själv är värdefull nog att vårda. Men jag ska inte göra det.

Lägg sen till att det är oerhört tekniskt svårt att förvalta en byggnad så att detta cancerframkallande stink inte tar sig vidare in hos andra kunder/boende.

Fler rökfria kontrakt, föreningar, publika ytor åt oss allihop <3 Och varenda människa som väljer att avstå från att röka är en vinst allra mest för sig själv, och det önskar jag också precis varenda kotte <3