Jag har svårt att tro att mina föräldrar, och förebilder kommer att hitta det här blogginlägget, så jag får ta och tala om det för dem i person också. Hur viktiga de är för mitt yrkesval, särskilt min mamma faktiskt. Hur hon lärt mig att jag är bra, och hur hon lärt mig att ärlighet, kvalitetstänk, och att det är viktigt att vara reko verkligen spelar roll.

Min pappa är en förebild när det kommer till driv, att köra sitt race (jag gör det inte till hundra, men iaf till 90 🙂 och att alla människor i grund och botten är lika mycket värda.

Alla mina studerande vet nog mer om min uppskattning för dem, även om de också fått höra än den ena än den andra dråpliga  historien om framförallt pappa. Hur mamma kallar honom Tarzan som kodord för när hon tycker han ska tagga ner på sin machoattityd (“Hörru Tarzan”). Eller hur pappa straffade mamma efter gräl när jag och min syster var liten genom att steka fläskkotlett med sky och burkärtor efter att de grälat… För att mamma inte gillade att vi åt griskött med motivationen att det var snudd på kannibalism då man kan göra reservdelar till våra kroppar av grisar… och att grisslakten var oetisk och stressad (hur den nu skiljer sin från annan slakt har jag ingen aning om, men mammor och pappor vet som regel bättre än en själv). Hade man (vi, syster och jag) tur så kunde man få Frost Flakes till filen också. Vid snart 50 så tycker jag att denna hämdaktion är både söt och patetisk. Mata barnen med gris och socker….

Men mina föräldrar ÄR fantastiska. Å jag är så glad att de har varann, trots att jag inte förstår HUR de står ut med just varann. Hållbarhetsbetraktelsen i detta inlägg handlar om Kärlek och hur viktigt det är med att vara en God Förebild för både sina barn, men också i sin helhet. Att man inte måste gå samma väg som alla andra för att passa in, för det finns också andra vägar, eller stigar som förr eller senare blir en större stig, eller kanske tom en mindre väg för någon annan. Många föräldrar är SUPERSTARS på det här 🙂

Tänk er Gretas föräldrar 🙂

Obs… Pappa är INTE lika genomhållbar som min Mamma, men han duger sammantaget mycket bra <3.