Ja, Sverige ÄR faktiskt. Tänk bara på hur lydiga vi är då vi ser en asfalterad bana med ett vitt streck i mitten. På ena sidan är det en cykel, och på den andra en fotgängare, eller två. Att med ett ej motordrivet fordon vistas/slarvspankulera på fel sida av strecket väcker alltifrån en sur min, till regelrätta ocharmiga yttranden. För det där strecket….

Ja, ni fattar.

Sen har vi det där med självpåtagna privilegier… vissa av oss kräver satsningar som lätt att göra rätt för att göra bättre, eller till och med rätt. Alltid lika spännande att möta på dem som tycker att det är ok att slösa, förstöra eller bara skita i andra för att de -håll i er- kan.

Det är en kombination av tacksamhet och förundran jag känner då jag får en sån här fin lapp i min brevlåda. För att jag ska ta ansvar för mitt eget avfall så ska det tydligen hämtas vid min dörr (vitt), och så kom jag helt plötsligt på att det finns de som inte tycker att det här med farligt avfall berör dem (svart), och då…. är ju det här med att någon hämtar det kanske lösningen.

Det finns länder där man fortfarande dumpar sina sopor i havet, och så finns det Sverige där det ska vara lätt att göra rätt, annars får det va. Jag har den goda turen att bo här, där det är lättare att…

Ja, ni fattar <3