Ja, det är Love på Omayma på Skånegatan i Stockholm som har gjort denna fina, omtänksamma och mycket uppskattade latte till mig. Till mig alltså 🙂

Love är superskilled på service, och frågar jag honom hur han mår, då svarar han HUR han mår. Och jag bara älskar det!! Omtanke och modet att vara transparent är inget annat än Hållbart för mig. Love är alltså dubbelt Hållbar.

Sen plasten börjat toppa listorna i miljöomak så ställer fler och fler om. Så nu har samma Omayma slutat med plastsugrör. Och jag ska hurta upp mig och tänka på att påminna om att jag faktiskt inte vill ha något sugrör, för det behöver jag inte då jag dricker islatte.

Här är det Djäkne på Djäknegatan i Malmö som ställt om. Och vet man (jag) inte det så kan jag ju omöjligen hurta upp min nej-tack-hastighet. Men nu vet jag!!

Personalen på Djäkne som är ett Coffice är ena hejare på vackra lattar. Det är bl a därför jag/man återkommer. För det ligger omtanke i en vacker latte. Och… ja, ni vet var jag är påväg… 🙂 Omtanke är mest Hållbart av allt.

Så fin att den förärats en närbild. Och jag tänker på de här tio egenskaperna som kräver noll ”skill” på jobbet. Men… jag tror det behövs lite färdighet/erfarenhet för att få till dem så här fina.

Här har vi en annan Hållbar vinkel. Rödbetslatte på havremjölk. Lite dadelbollsvarning på den dock… men skit i det. Det är ett av miljontals möjliga mer hållbara steg. Nej, den var inte jättegod. Men det kändes bra i själen att ha provat, och att veta det nyss nämnda. Och att det står oss alla fritt att prova oss fram.

Här är det trippel Hållbarhet. Vacker omtänksam god latte, en vegansk fruitbar, OCH från ett litet lokalt företag. Visst är det kul att sporta Hållbarhet!!?

Kanske lite väl personlig take på Hållbarhet. Men här är det mod… Frk Foträta Miljöfröken klivet fett utanför sin/min komfortzon och provar att ha läppstift a’la SKAM-Nora. Och det utan att skämmas. Nora och jag alltså.

Mera fint 🙂

En dag ska jag dra ner på min Mjölkkonsumtion (som är relativt låg), och DET står på min ganska-svåra-miljöhänsyn-som-jag-inte-tar-idaglista.

Jag klämmer i mer Mer latte-love till oss som hänger oss till ”den” skaran <3