Nyttig och naturvårdad föda 🙂

Jag är vuxen nu, sen ett tag tillbaka faktiskt. Och jag kommer inte ihåg när jag bestämde mig för att ser maten äcklig ut, så smakar den inte bra. Om maten på något vis vid oförklarligt tillfälle lyckats övertyga mig om att mitt sinne synen inte ska få ha sista ordet, så motsätter jag mig inte att smaklökarna få ha utfallsröst.

Sill ser och smakar äckligt. Surströmming ser, LUKTAR, och smakar äckligt. Insektsprotein… don’t get me started. Lever luktar och smakar äckligt. Råbiff ser och smakar äckligt. Sniglar, Chiapudding, och vita bönor i tomatsås på burk…. Ja, ni fattar. Mat är njutning, och ser det äckligt ut, ja då får det helt och hållet klassas som “det där får de som tycker det ser gott ut äta”, men jag, jag slipper.

Sen kommer “vi” till det här med nyttan av viss mat, och då kan man göra lite lättare undantag. Brysselkål, sötpotatis, blodpudding, kräftor är några exempel.

Men sen har vi det här med etiskt framtagen mat, eller kläder, eller tjänster… De smakar godare, känns bättre, ser bättre ut.

Det här är Joels egenskjutna och ekosystemvårdade mat, tillika hans Hållbarhetsbetraktelse. Tack för den 🙂