Att jobba med att utbilda medarbetare till Fastighetsbranschen är otroligt roligt och stimulerande. Det finns så klart flera skäl till detta. Ett av dem är att just den här branschen handlar om att både göra goda affärer OCH vara samhällsbyggare i ett och samma paket. Det andra är att den attraherar så otroligt många starka, drivna och engagerade människor.

Våra liv pågår till stor del i byggnader. Vi ska må bra och trivas i samma hus, för det är där vi har våra hem, och våra arbeten. Därför är det inte så konstigt att just Huskurage fått ett sånt varmt välkommen av just Fastighetsbranschen.

Att bry sig, och bli ombrydd är livsviktiga grejer. Att få finnas till utan att vara begränsad av fysiskt eller psykiskt våld är dessvärre inte allas möjlighet i praktiken. Därför är Nina Rung & Peter Svensssons initiativ Huskurage så himla viktigt.

När du hör att det bråkas över en gräns där någon, eller några verkar fara illa, så knackar du på hos en granne och går sedan gemensamt vidare och knackar på den bråkiga dörren. Visa de som bråkar att det finns en omgivning som bryr sig. Känns det för hotfullt ringer du givetvis Polisen.

Att bry sig om varandra är Hållbart. Och huskurage är ett ypperligt exempel på hur både individen och samhället ska fungera ihop. Vi måste våga stå upp mot våld och annat begränsande beteende människor emellan.