för att förstå vinsten med snö (och regn)?

Vi har ju haft en helt bedrövligt torr sommar. Å jag som älskar sol och värme har inte kunnat njuta av den då maten till djuren inte kommer att räcka till, och det därför måste nödslaktas en ganska så stor mängd. Å alla bränder…. så sjukt sorgligt. å så sjukt sorgligt med alla idioter som tror att det är ett mänskligt privileguim att grilla även om det riskerar att starta bränder. Å alla idoter som tror att deras lilla gräsmatta (eller stora för den delen) är viktigare än alla andras behov av rent dricksvatten. För i Sverige kommer det ur köks- och badrumsblandaren, duschen och utkastaren på knuten i helt obegränsade mängder.

Ja, jag gnäller för att slöseriet och förhållningssätten till vårt fantastiska system är så ohemult korkade. Och jag är otrygg bland korkade, läs oomtänksamma människor. Och (2) jag trivs inte med känslan av maktlöshet, som otrygghet faktiskt ofta odlar.

Med det sagt så är vi jättemånga som helt omvärderat nederbörd. Regn? Gu så härligt. Kan vi få tre dagar please? Snö (vilket också innebär SKOTTA…)? Bring it on.

Mer snö och regn till oss, djuren och naturen. Vi skulle behöva det i en två år nu, så att grundvattenlagren fylls på. För det är jäkligt illa ställt med dem på många håll i Sverige nu.