Det är en spännande tid vi lever i, och det var inte bättre förr. Helt plötsligt väller situationen över oss som en ångvält. Det ylas i hagar och hörn, och det är så synd om den och så synd om den, och man ska tydligen inte längre få kramas på jobbet, blablabla. MeToo handlar om sexuella trakasserier, men de kan också klumpas ihop med allt annat som kallas övergrepp. Folk har fått nog, och jag skriver folk, för att även många män har fått nog av det här strukturella privilegiet. Att ta för sig, av den enkla anledningen att man tillåtist och kan.

När man lyssnat på Katarina Wennstams sommarprat från årets samling pratare så inser jag att även JAG som tar så många strider har vant mig vid vissa perspektiv, sätt att få och ta emot information utan att ens tänka på vad det är jag läst eller hört.

Men är det inte bisarrt att det ser ut så här 2018. Jag tänker på att varenda väg jag går, var engång en stig som trampades upp av andra. Och hur det åligger även mig (och faktiskt även dig) att fortsätta trampa upp ännu fler vägar åt de flickor, och tjejer som kommer efter. Och om du tycker att det ”gått för långt”… så hör du förmodligen till dem som inte är ett dugg intresserad av att lyssna på hur landet ligger. Men om du inte hör till bakåtsträvare så är det faktiskt himla intressant ochg spännande att utveckla sitt eget språk, och sina egna perspektiv.

En fantaaaaaaastisk hjältinna. Tack Katarina, för att du orkar, och INTE ger dig. Mer Katarina till ALLA.

&