Är alltid Hållbart!

Sen är det hållbart att cykla istället för att… åka bil. Sen är det frågan om det är SÅ hållbart i just mitt fall med det senaste årets trackrecord och sommarens cykelförbud….

Kolla denna: https://www.youtube.com/watch?v=fDTh8tGyO7E

Den koolaste av koola svenska uppfinningar från Lund. Skyddar huvudet 8 ggr bättre än en vanlig hjälm. Den här vurpan gjordes i ca 30 km/h. Och var mitt fel… krockade med en annan cyklist då våra styren hakade i varann då vi möttes i en kurva, och båda kom i varsin motsatt nedförsbacke. Han jag krockade med studsade ut och hamnade på en gräsplätt. Och jag rakt i asfalten med bakhuvudet i backen först. Väldigt praktiskt i rondellen vid Nacka sjukhus, och ett ambullerande sjuvårdsteam som bara av en slump skulle gå av sitt pass då. En ynka liiiiiten bula i bakhuvudet. Jag hade snudd på blivit religiös på riktigt då jag klev ut från sjuhuset efter röntgen. Hållbarhet 2.0

Ny hjälm och nya tag 🙂

10 dagar senare…. i fem km/h över ett utmärkt fartgupp…. Hjälmen hjälper inte lika effektivt om man tar asfalten med pannan, eller hakan först.

Spräckt skalle och en blödande lever, och ett dygn på intensiven.

Fattar inte hur den svenska sjukvårdspersonalen står ut med att bara höra hur kass den är. Just intensiven är som ett 5-stjärningt hotell, även om det är lite jobbigt att personalen väcker en var 90:e minut.

Efter ytterligare tre dygn på vårdavdelning så kom räkningen…  för ambulans, skiktröntgen, inte snyggaste haklagningen men ändock ihopsydd, ett dygn av kontanta väckningar för att kolla att min blåsa inte sprack av allt dropp, och stabilisering av den blödande levern, rätt sexiga låneunderkläder, väldigt lite mat…. typ ingenting, då man var tvungen att fasta mig ifall de skulle behöva öppna upp och täppa till ngt för 200 kr. Hållbarhet 3.0

Plåstersolskydd mot röda ärr… HELA sommaren. OCH cykelförbud. Man få inte få så hårda slag mot huvudet så tätt utan risk för bestående hjärnskador. Som en typ… elithockeyspelare… Det hela kan sammanfattas med att min vår… varit för stressig, och det ignorerade jag. Tills det helt enkelt inte gick längre.

Å så här blev ärret.

Och jag får cykla igen 🙂 Men… tro’t eller ej, jag har blivit liiiite försiktigare. Eller typ… jättemycket försiktigare. Men när jag äntligen kommit igång och cykla de 21km från Vikingshitt till Söder, då vill jag ju liksom inte sluta med det. Dubbdäck.

Och tro’t eller ej, de gav så mkt mersmak att jag köpt ett par joggingskor med 16!! dubbar mer sko också. För fysisk aktivitet och frisk luft är bland det mest hållbara man kan ägna sig åt 🙂

Mer Dubbar & Hövdingar till alla <3