Pragmatiker, ischias, miljömedveten… var ska jag börja?

Nu har pendlingen Malmö-Sthlm blivit verklighet. Att ecoköra bil är definitivt bekvämt (om man bortser från min ischias) och billigare. Men… då måste jag ju vara vaken under transporten. Och med risk för att få någon från SJ-resenärernas Svarta lista bredvid sig så är det ju galet mycket bättre att åka nattåg.

Vis av erfarenheten2 så blir det 3-bäddskupe istället för sexbädds, för där (6-bädds) finns det 50% ökad risk för  resande idioter, som tänder taklampan och pratar högt då de kliver på efter kl 2 på natten. Det gör väl inget om man väcker de som redan sover med hög röst istället för att viska. Eller varför inte använda tup…. mobeilens sken/ficklampa för att hitta sin bädd bland ALLA de sex som finns i kupén med de redan sovande i samma kupé.  Jo, det är faktiskt sant (vis av erfarenheten3), att tågresenärer är så otroligt illa uppfostrade om man jämför med de som flyger. Skittråkigt att uppdaga. Bitter? Aaaaaabsolut!

Folk på tåg har sina barn springande och ylande i mycket högre grad än på flyget (jo, jag vet att det händer under flygningar också). Jag har verkligen en dålig flyg-cv, men alla kan bli bättre, även du <3. Och det jag ville ha sagt där är att jag är ganska så erfaren utrikesresenär precis som många andra svenskar är. Men tåget… jisses, det kräver massor med mer mognad än jag har ackumulerat vid snart 50. Så det är verkligen lika bra att sova sig igenom upplevelsen.

Stort plus för SJ’s kundtidning Kupés framsidor som ALLTID är fina. Men… ska man läsa så måste man vara vaken…