Det finns flera vägar för att uppnå mer önskvärd Hållbarhet. Ställa om, omvärdera, kunskap, återinföra omtanke som huvudämne, uppmuntra andra, teknisk utveckling och en hel hoper med andra bidragande saker.

Det finns få saker som är så oHållbara som slit och släng. Det här är en av Håkans två bilar. Eller… han har en massa småbilar i ett skåp också. Men den här är från 80-talet då även jag köpte min första bil/BMW (sannolikt skrotad vid det här laget). På bilden så står den här otroligt välskötta och uppskattade bil på veckans bilshow i Löddingeköping. Här finns bara omvårdade bilar. Det är bara de äldre som imponerar på mig, för vem som helst (nästan) kan ju låna till den vräkigaste porschen (som också står här… som de penisförlängare de riskerar att bli. Nya porschar som penisförlängare funkar inte i “långa” loppet eftersom man hela tiden måste köpa en ny och värre, dvs konsumera mer).

Materiella saker är inte hållbara kanske man skulle kunna säga, och det finns säkert himla bra argument för det. Och en gammal bil… really… Men de här bilarna rullar inte så många mil per år, och de bygger dessutom relationer, för man samtalar runt dem i Löddeköpinge bland en hel massa andra bilställen. Udda gubbar (några iaf…) får ett forum där de kan mötas runt sitt älskade, och omvårdade fordon. Och vi andra kan bara gå och njuta av att titta på all denna vårdade prakt.