När man, jag, vem som helst börjat få upp ögonen för Hållbarhet så ser man tecken på den, eller viljan till tecken på den överallt. I viss mån så är det vi ser och tar in i Hållbarhetens tecken så kallad Greenwashing, vilket betyder att det kanske, eller helt säkert inte är så Hållbart som det vill göra gällande.

Ibland handlar det bara om att vi konsumenter, marknaden, som vi så fint kallas kräver att det vi konsumerar ska dra sitt Hållbara bidrag till stacken.

Här handlar det om ett tetrapack som kan återvinnas, eller är biologiskt nedbrytbart. Till skillnad från de förbannade engångslemonadplastglasen bredvid. Ärligt talat, inget gör mig så förgrymmad som den där engångsplasten. Jag lider varenda gång jag underkastar mig den.

Jag har till och med slutat köpa min favoritjuice vid min lyxfrulle på Fine Foods på lördagsmornarna efter ett par vändor i Hammarbybacken. Och nej, det är inte jag som går miste om juicen, utan företagaren som går miste om inkomsten för att de väljer att vara Ohållbara. De kan nämligen lika gärna hälla den på tillbringare, och sen får jag ett glas av den goda ingefärsäppeljuicen. Jag mår förmodligen ändå bättre av det glas vatten jag tar istället, till min i övrigt ordinarie Lyxfrulle 🙂