Min kräsmagenhet är komplett inkonsekvent. Ett hår i maten plockar jag bara bort. Tror inte att ngn annans hår är äckligare eller oäckligare än mitt eget. Med det sagt så vill jag inte ha kortare och lite… hm… böjda hår med en annan struktur än den på huvudet i maten. Men nog om detta med hår i maten.

Mattan på bilden är så klart begagnad eftersom jag aldrig i livet skulle köpa en kemikaliestinn och oemitterad matta, eller annan möbel för den delen. Så jag/man får ta det goda med det omda eller det omvända.

Det är snö ute 🙂 och då får man passa på att “tvätta” och motionera på en och samma gång. För ett par år sen blev jag så till mig när det kom en skvätt snö att jag drog ut den klockan sju på morgonen. Iklädd min pyjamas och dunjacka. helt ouppvärmd gick jag loss på dem genom att daska dem med en planka. På eftermiddagen kunde jag inte höja armen. Spräckt bursa, och två dagar senare skulle jag föreläsa med materialbiblioteket, vilket också innebär kånga in det i bilen, kånka ut det ur bilen, släpa det genom korridorer, packa upp det och sen lyfta tegel- och lättklinkerbetongstenar.

Det är då… man får lov att be om hjälp. Och får lov att ta emot hjälp…. bara en sån sak. Plus en fet avskyvärd kortisonspruta rakt in i axeln. Jag förklarade för läkaren att jag inte gillade vare sig kortison eller sprutor. Du får välja själv sa doktorn. Det kommer att bli bättre på en vecka med sprutan, och det kommer ta flera veckor utan… Egenföretagaren i mig, som aldrig ställt in (för att jag inte behövt 🙂 en föreläsning pga sjukdom valde sprutan. Shit vilken avstickare…

När jag egentligen skulle skriva om det hållabara i att passa på att tvätta ullmattor då snön kommer. Att helt ostrukturerat dra dem till en ny plätt på gräsmattan och köra ett varv HIIT tabatapass på den, innan man vänder och flyttar den till en annan plats på gräsmattan, hör ett varv HIIT tabata till, osv osv tills det inte ser brungrått ut längre då man drar mattan till en ny plätt.

Nu är det ny rutin i inläggen. Alla vinnare skall stavas ut i ett och samma led. Så hur många blir det i mattvätten då?
1. Närtvättat (ingen fossiltransport till kemen)
2. Inget flytande vattenuttag (värdefullaste resursen som leds mer eller mindre omedvetet in och ut ur våra byggnader)
3. Inget tvättmedel (kemikalier)
4. Ingen tvättmedelsproduktion och transport & Co)
5. Motion….
6. Känslan av tvättade mattor för egen fot, och på ett endast Hållbart vis.
= Sex vinnare i ett och samma led. Galet Hållbart blir min slutsats.

Mera snö vintertid till alla med mattor. Och till grundvattnet så klart <3 vilket är samma sak som till oss själva och naturen.