Jag sparar precis varenda tackmail jag får. De ligger i en egen mapp i min inkorg, som heter “berömmail”. Jag sparar dem för att det är viktigt att förvalta andras välvilja, och positiva feedback. För ni vet ju lika bra som jag, att allt jag & ni får kommer andra till godo.

Sen händer det att vissa mail får mig att gråta av glädje eller tacksamhet. Det har varit två kämpiga år för mig. Har helt enkelt jobbat för mycket, för att det jag jobbar med är så himla kul. Och viktigt. Det senaste året har varit ett avvänjningsår, där jag dragit ner på uppdragen, och blivit strängare i klassrummen. Det har helt enkelt blivit för mycket stök i framförallt stockholmsklassrummen.

I de samma klassrummen finns många studerande som är där på lånade CSN-pengar, som har tagit chansen att byta karriär, eller vill kliva vidare uppåt i sin kompetens. INGEN skall störa de här studerandes ambition i just mina klassrum. De är inga fritidsgårdar, vilket Yrkeshögsolemyndigheten fått många studerande att tro. Våra skattepengar går nämligen till utbildningar utan krav på närvaro. Det finns heller inga krav på de studerandes uppförande, samtidigt som de pumpas fulla med rättigheter. Från samma myndighet. Det krävs ingen raketforskare för att förstå att det blir bättre undervisning om man är där. Inte bara för att ta in, utan också för att berika kunskapsutväxlingen genom att själv bidra med både frågor och ifrågasättanden. Fler och fler studerande har tackat mig för att jag styr upp ordning och uppförande, för jag tror på respekt som grundsten.

Vidare har jag krävt en hel del, både av mig själv och de jag har i klassrummen. Jag har gjort det för att jag vill väl, och för att jag tror man presterar bättre om någon kräver, följer upp och ger feedback. Det finns andra metoder, men denna är den jag kört med.

Och jag tackar ödmjukast för de fina tackmail jag fått, och får efter mina kurser <3

Glöm inte att tala om för de som betyder något, vad och varför de betyder något. Och glöm inte att det är supercoolt att peppa en främling också. Det är SÅÅÅÅÅ uppskattat, och man växer av att visa uppskattning.