Vi är många som alltidrån gillar till älskar våra jobb. Personligen är jag inne på min andra karriär, för jag är svensk, och vi har förmånen att kunna utbilda oss på det gemensamma skattekollektivet. Min första utbildning betalade jag för ur egen ficka och i ett annat land (fotograf), och den andra fick vi betala för allihop (svensk Yrkeshögskola).

Jag är stolt över vår svenska modell, den kostar men ger också så oerhört mycket till så många.

Hela den här bloggen handlar om det jag gör ihop med mina studerande. Jag lär ut, och de lär in och lär ut, och jag lär in. Att få utbilda vuxna är så otroligt roligt, stimulerande och utvecklande. Mina långa kurser har en helvetesvecka som start. Då går vi igenom hur det ser ut i vår miljö, vilka förutsättningar vi ger vårt klot och oss själva. Jag ser det som fullt rimligt att bli ifrågasatt just under den veckan.

Men sen… går vi framåt uppåt. Vi tar oss igenom alla de situationer där vi som enskilda och gemensamt kan göra skillnad, och då menar jag positiva skillnader. Sen ett drygt år tillbaka så har jag infört Hållbarhetsbetraktelser som ett pedagogiskt inslag, där de studerande två och två får ta bilder, eller via annat observetat och insamlat material. De ska visa två bilder vardera. Minst en hållbar betraktelse, men de får även göra en ohållbar betraktelse om de så önskar. De motiverar själva på vilket sätt deras betraktelse är Hållbar eller Ohållbar.

Det här är Martins Hållbarhetsbetraktelse 🙂 Han ska bli fastighetsförvaltare. Vidare är han ett kap!! Nej, han är inte singel, utan söker bara jobb efter avklarade studier. På vilket sätt är han ett kap då? Säkert på massor av vis, men i det här fallet så är han praktiskt lagd, och har modet att skruva isär saker som inte fungerar.

Allvarligt, vem vill inte ha en inofficiell vitvarutekniker hemma, eller som granne? Jo, min fantastiska granne Sven är också ett kap 🙂 Men här är det Martin som ska ha äran då han lagar sin (och sin partners) diskmaskin. Vi måste bli lite mer som honom, laga det som inte funkar istället för att slänga det.