De som känner mig vet att jag nästan, och ibland som avskyr grönt. Alltifrån greenwashing till tämligen urholkat, vår strävan efter att bidra till något mindre miljöbelastande och därigenom gott används in-absurdum för att skyla, eller något annat jag inte ens vill stava ut.

Men är det någonting jag verkligen gillar så är det transparens, så att de som bryr sig eller vill påverka har något att utgå ifrån/orientera sig efter. Som ni ser så har Skanska en bit kvar på vägen…. och kanske också borde ha ett nyp i örat för retoriken “minimerad” då det i sig verkligen ställer krav på prestation. Och vad ÄR minimerad i sammanhanget?

Själv hör jag till de som tycker att kritik, positiv som negativ är konstruktiv, då det påvisar att någon tänker, och kanske också bryr sig om. Själv skulle jag givetvis vilja göra Skanskas lista objektsanpassad istället för en standardmall där den passerande måste höra av sig till Skanska för att få veta vad de egntligen håller på med därinnanför. För det som står där är både klent och missvisande, och skapar i sig ingen stafettpinne, utan blir mer av en laughing stock i sammanhanget.

Vill du vara med och utveckla, vilket några av oss vill, sannolikt också du eftersom du läser det här, så är ändå denna transparens grundstenen. Heja!!