Ja, vad är det du klickar på?

Du är nämligen så mycket viktigare än du tror. Inte bara har du ansvar över dig själv, din framtid, dina barn, potentiella barns framtid, och ja… kanske en hel massa andra människors framtid.

Igår träffade jag en biolog som berättade om sina mikrodepressioner som uppstod av känslan av hopplöshet. Var det bara hon som förstod att det är dags att vi börjar att sluta med det som förstör, eller utarmar systemens spänst.

Vissa saker är busenkla att vända upp OM man vet om att man faktiskt utan någon egen vinning bidrar till negativ utveckling. En av de där busenkla sakerna jag tänker på är vårt klickbeteende…

Har du tänkt på hur fördelningen mellan positiva och negativa nyheter ser ut i det nyhetsflöde du frekventerar? Har du koll på hur du kan påverka den? Om du nu ser att det är slagsida på exempelvis negativ, oroskapande, stressande, modslukande fakta, så sluta klicka på dem. För det är ditt pek- och långfinger (pekfingervalsen) som är dirigentpinnen.

Ju mer negativt du och jag klickar på, desto mer information får tidningarna, som i sin tur säljer annonser, som i sin tur inte ska krocka med den övriga “nyhetsrapporteringen”.

Här är några exempel på andra källor till info, för vi påverkas faktiskt… av det vi omger oss av.

https://www.facebook.com/thegoodshowsweden/

https://goodnewsmagazine.se

https://www.caminomagasin.se

Mer och fler goda nyheter till oss allihop, så vi inte tappar fart framåt och uppåt.