Vem bryr sig om vad du tycker? Förmodligen betydligt fler än du tror 🙂

Detta med ekologiskt kan ju diskuteras utifrån ganska många perspektiv. Vad är det för det första? Jag googlar -är “G” den nye allsmäktige?- lite och trots att jag i grund och botten är kritiskt lagd till rätt mycket så har jag pinsamt nog underkastat mig en hel del och väljer omedvetet bort några strider. Jo, jag vet att ni som känner mig anser att jag LJUGER, och det har ni förmodligen delvis rätt i. För jag är en bråkig -och glad- jävel.

Enligt Länsstyrelsen i Skåne så är det iaf följande: “Att odla ekologiskt innebär en produktion utan kemiska bekämpningsmedel, handelsgödsel och GMO, att djuren får utlopp för sina naturliga beteenden samt förädling av livsmedel utan syntetiska tillsatser.”

Personligen ser jag all myndighetsliknande information  som ett Copy & Paste-arbete. Dvs livsfarliga eftersom tänka självfunktionen bortkopplas. Men… är ok med ovan förklaring i sig.

Denna är jag dock INTE ok med:

“Ordet ”ekologiskt” är namnskyddat
För att få sälja en vara som ekologisk måste produktionen årligen vara kontrollerad av en statligt godkänd kontrollorganisation.” För är det någon jag i grund och botten INTE litar på så är det staten. Med det skrivet så säger jag inte att man inte KAN lita på staten, bara att jag som utgångspunkt INTE gör det.

Båda dessa citat finns att hitta i sitt sammanhang på: http://bit.ly/2C1tXbp

Det jag egentligen skulle komma till var det här med vem som egentligen bryr sig om vad DU tycker och tänker 🙂

På den här lunchrestaurangen så vill de att DU ska gilla dem, och därför ge dem DINA pengar. Utan att veta eftersom jag inte kommer ihåg om jag var här för tre år sen, men då jag är en rackare på omvärldsbevakning så är jag ganska så säker på att det inte med STORA bokstäver stod att det ingick EKOLOGISKT kaffe/te då.

Vi kan inte vara engagerade i samma sak allihop, men det känns iaf väldigt tryggt och behagligt för oss att se/läsa “Ekologiskt” när vi är ute och konsumerar.

Ekologiskt 2.o, eller De Luxe -som är ett annat favvouttryck- är när vi helt avstår från det som inte tillför oss ngt mervärde. Men vi tar det steget då vi hittat vår inre Mervärdeskompass, för den hittar vi förr eller senare <3